Carte de programare în Scratch pentru copii, în limba română

Salutare!

Pentru un copil, cel mai simplu mod de a învață programare este să învețe Scratch. Acesta este un limbaj de programare simplu, inventat de MIT (Massachusetts Institute of Technology) care utilizează o interfața grafică bazată pe blocuri ce pot fi lipite unele de altele pentru a crea diverse programe.

Scratch este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani.

Pentru cine dorește să învețe și are nevoie de cârti în limba romana, eu recomand două cârti pe care le-am citit deja:

Prima este de la Editura Litera și poate fi găsita în librarii sau pe magazinele online: eMag, Carturesti, Elefant, cu prețuri de la 30 la 39 de lei.

Programare pentru începători folosind Scratch, de Rosie Dickins, Jonathan Melmoth și Louie Stowell

Cartea este apăruta în 2018, deci este destul de actualizată și conține 95 de pagini pline de exemple și explicații pe înțelesul tuturor copiilor care vor să descopere programarea în Scratch.

A doua carte este de la editura L&S Soft și poate fi găsita în librarii sau online pe: eMag, LibrariaDelfin, cu prețuri de la 35 de lei la 42 de lei.

Super aventura programării cu Scratch, de The Lead Project

Această carte a fost scrisa în 2014, prezintă interfața și blocurile pentru Scratch 2 și este puțin mai veche decât cea de mai sus, dar principiile sunt similare și se poate folosi în continuare și Scratch 2 atât în browser cât și în aplicația dedicată, la fel ca și Scratch 3. Cartea are 158 de pagini pline de informații, exemple și explicații care sunt ușor de înțeles de către copiii care acum învață programarea în Scratch.

Daca mai știți și recomandați alte cârti de Scratch traduse în limba româna, le puteți împărtăși lăsând un comentariu mai jos.

Nu uita: Învață, exersează, repetă!

Ma numesc Sebastian, am 10 ani si sunt pasionat de: programare in Python, C++, Raspberry Pi, citit, astronomie, astrofizica, chimie, sport, fotografie si Xbox. Ma gasesti si pe: Instagram, Youtube, Facebook
Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *