ZCoder.ro – un proiect dezvoltat cu entuziasm de Sebastian Chetroni

Salutare! Eu sunt Sebastian și îmi pare bine că ai venit pe ZCoder.ro.

Acum am 8 ani, iar cu programarea m-am intersectat în urmă cu aproximativ un an când am început să învăț să programez în Scratch. Acest „limbaj de programare” este interesant și ușor de învățat pentru copiii de vârsta mea pentru că este bazat pe blocuri ce trebuie mutate și așezate într-o ordine dorită, nu pe linii de cod ca un limbaj de programare adevărat. Odată ce m-am apropiat de 8 ani, am fost curios să înțeleg și să învăț un limbaj de programare adevărat, cu linii de cod care să fie scrise de mine în locul blocurilor folosite în Scratch, și așa am făcut cunoștință cu limbajul Python.

În comparație cu alte limbaje de programare, Python este ceva mai ușor de învățat. În plus, am fost foarte încântat când am descoperit că voi putea folosi Python pe Raspberry Pi pentru a controla diverși senzori și motorașe pentru a crea diverse mașini sau roboți.

În acest moment, programarea în Python este principala mea pasiune. Cel puțin 2 ore pe zi încerc să învăț lucruri noi pe care le pot face cu ajutorul acestui limbaj de programare, iar împreuna cu cele două Raspberry Pi pe care le am: 4B și Zero W, descopăr și învăț cum se pot construi multe lucruri interesante.

Scopul meu actual este să împărtășesc celor de vârsta mea pasiunea pentru programare, să-i încurajez să fie curioși și să-și dorească să descopere ce ar putea face programând.

În continuare, pe ZCoder.ro voi publica tutoriale, programe și proiecte făcute de mine, pe care eu le consider interesante și care poate vor fi utile altor copii în căutare de inspirație online.

Mă puteți urmări și pe rețelele sociale:

Instagraminstagram.com/sebastianchetroni/
Youtubebit.ly/youtube_sebastianchetroni
Facebookfacebook.com/SebastianChetroni/

Până la următorul articol: Învață, Exersează, Repetă!

Ma numesc Sebastian, am 10 ani si sunt pasionat de: programare in Python, C++, Raspberry Pi, citit, astronomie, astrofizica, chimie, sport, fotografie si Xbox. Ma gasesti si pe: Instagram, Youtube, Facebook
Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *